background image
Alışveriş Sepetim
Sıralama:
2 ürün
filtreler
 

Peeling Çeşitleri

Hazırsanız peeling dosyasını açıyoruz! Peeling kimyasal ve fiziksel olmak üzere iki çeşittir. Kimyasal peeling cilde kimyasal bir solüsyon uygulanması ile yapılan, cildi soyarak derinlemesine temizleme sağlayan bir işlemdir. Fiziksel peeling fırça ya da kese gibi sert bir ürün kullanılarak kozmetik bir ürünün de katkısıyla cildi derinlemesine temizleyen uygulamadır. Cilt bakımı konusunda her geçen gün teknolojik gelişmeler ve yenilikler sayesinde cilt sağlığını koruyan, cildi gençleştiren işlemler çeşitlenmiştir. Son dönemin trend peeling işlemi karbon peeling de bu yeniliklerden biridir. Fiziksel peelingle yapılamayacak kadar yoğun bir peeeling işlemi için bir seçenek olan karbon peeling cildi temizlemek ve yenilemek için yapılan medikal bir uygulamadır. Karbon peeling cilt lekelerinin azalmasını ve cildin ölü hücrelerden arındırılarak nefes almasını sağlar. Karbon çözeltisinin cilde uygulanmasının ardından lazer ile ısı ve ses dalgası yayılarak cilt gözeneklerindeki, cildin alt katmanlarındaki ölü hücreleri dahi arındırılır.

 

Peeling Nedir?

Peeling ölü hücrelerin ciltten uzaklaştırması için yapılan hem kimyasal hem fiziksel uygulanabilen bir cilt temizleme işlemidir. Ciltte güneş ışınları, kırışıklıklar, alerjik reaksiyona bağlı deformasyonlar gibi etkiler cildin esnekliğini ve sağlığını kaybetmesine neden olur. Peeling uygulaması ile cilt sağlığı korunur. Ciltteki etkisini ve işlevini kaybeden ölü hücreler ciltten arındırılır. Ciltte zamanla meydana gelen deformasyonların yanı sıra cilt tipi de peeling işlemini etkiler. Öncelikle cilt tipini ardından ciltteki sorunu belirleyip buna göre işlem uygulamak peelingin etkisini artırır. Peeling işleminde en çok dikkat edilmesi gereken şey peeling uygulamasının tedbirli bir şekilde yapılmasıdır. İşlem sonrası cildin vereceği reaksiyon ciltte kalıcı bir hasara neden olabilir. Özellikle peeling maske işlemlerinden önce ürünü vücudunuzun herhangi bir yerinde küçük bir bölgeye sürerek peelinge cildinizin vereceği reaksiyonu görmek faydalı olacaktır. Eğer cildinizin peeling içeriğindeki maddelere toleransı düşükse ciltte hassasiyet, tahriş meydana gelebilir. Vücudun en hassas ve ince derili olan bölgesi olan yüz için tercih edilecek bu ürünler mutlaka kontrollü kullanılmalıdır.

 

 

 

Peeling Ne İşe Yarar?

Peeling ölü hücrelerin cilt tabakasından uzaklaştırılmasını sağlayarak yeni cilt hücreleri için yer açar. Bu sayede cildi sağlıklı ve genç bir görünüme kavuşturur. Yeni cilt hücreleri sayesinde günlük kullanılan nemlendiricilerin cilde nüfuz etmesini kolaylaştıran peeling nemlendirici ürünleri daha etkili hale getirir. Cildinize uygulayacağınız düzenli bir peeling ile canlı, sağlıklı, genç bir görünüme kavuşabilirsiniz.

 

 

 

Peeling Nasıl Uygulanır?

Peelingi cildi ölü deriden arındırabilmesi için doğru bir şekilde uygulamak, doğru ürünleri seçmek ve sonrasında cildi korumak peeling işleminin cilde faydasını artırır. Yanlış uygulanacak bir peeling yöntemi cildin yapısını bozabilir, ciltte hasara neden olabilir. Kendiniz cilt bakım ürünleri ile peeling uygulayabilirsiniz ya da peeling uygulaması için bir uzmandan destek alabilirsiniz. Kendi yapacağınız peeling yüzeysel bir peeling olacaktır. Orta ya da yoğun bir peeling için uzman yardımı almanız gerekir.

Evde peeling uygulaması yapacaksanız dikkat etmeniz gereken belli başlı detaylara dikkat etmeniz daha iyi bir sonuç almanızı sağlar.
1-Ilık bir duş ile gözenekleri açtıktan sonra peeling işlemini uygulamak peeling etkisini artırır.
2-Yüz maskesi şeklinde yapılacak peelingte yüze buhar banyosu uyguladıktan sonra peeling yapmak daha etkili bir sonuç verir.
3-Dudak peelinginde özel kozmetik bir ürün yoksa kullanılmamış bir diş fırçası ile ürünü uygulamak aynı sonucu sağlar.
4-Kullanacağınız herhangi bir peeling işleminden sonra cildi nemlendirmek peelingten alınan etkiyi artırır. Cildi nemlendirirken nemlendiriciyi dairesel hareketlerle cilde uygulamak ciltteki kan dolaşımını etkileyip yeni hücre oluşumunu destekler.
Bu detaylara dikkat etmek evde uygulayacağınız peeling işleminden maksimum fayda almanızı sağlar.

 

 

 

Peeling Kaç Dakika Sürer?

Peelingin kaç dakika süreceği uygulanacak işleme göre değişiklik gösterir. Özellikle kimyasal peelinglerde uygulamayı yapacak doktorun belirlediği süre geçerli olur. Evde uygulayacağınız fiziksel peeling işleminde kullanacağınız ürünün kullanma talimatlarını takip ederek süreyi belirleyebilirsiniz. Kimyasal, fiziksel, karbon ya da lazer peeling uygulamasında cildi yıpratmamak için uzun süreli bir işlem söz konusu değildir. Evde yapacağınız peelinglerde ürünlerin ciltte kalış süresini adım adım artırarak kontrollü bir şekilde uygulamayı gerçekleştirebilirsiniz. Örneğin yüz peelingi yapacaksınız ilk uygulamada ürünü 5 dk, ikinci uygulamada ürünü 10 dk bekleterek (ürünün kullanma talimatındaki maksimum süreyi geçmeden) adım adım süreyi artırabilişiniz.
Peeling ile yapılan soyma, kazıma gibi işlemler cilde uzun süreli uygulanırsa ciltte geri dönüşü olmayan hasarlar meydana gelebilir. Bu nedenle peelingi uygulamak ve uygulanan süre peeling işleminde kritik öneme sahiptir.
Soyma, kazıma işlemleri cildi savunmasız hale getirir. Bu nedenle Peeling uygulamasından sonra hassaslaşan cilt güneş ışığı, rüzgâr, toz gibi dış etmenlerden korunmalıdır.

 

 

 

Hangi Cilde Peeling Yapılmaz?

Kontrollü bir şekilde yapıldığında peeling yapmak cilde zarar vermez ancak bazı cilt tiplerinin peeling işlemine karşı daha dikkatli olması gerekir. Özellikle hassas cilt yapısında olanlar cilt tipine uygun peeling yöntemleri tercih etmelidirler. Hassas cilt yapısında olanlar normal ciltlerin kullanabildiği fiziksel ya da kimyasal peelingleri kullanmazlar. Pek çok peeling formül hassas ciltlerde sorun yaratabilir. Bazı cilt tipleri aşırı hassas olduğu için yapılan herhangi bir işleme tepki verir. Peki hassas bir cildiniz varsa peeling işlemi uygulayamaz mısınız? Hayır, uygulayabilirsiniz. Ancak hassas bir cildiniz varsa profesyonel bir destek alarak kontrollü bir peeling işlemi cildinizin hasar görmeden ölü hücrelerden arınarak yenilenmesini sağlar.

 

 

 

Peeling Kaç Günde Bir Yapılır?

Peeling yapma sıklığı cilt tipinize göre değişir. Cilt tipiniz peeling işleminin yapılmasına imkân veren yağlı ya da normal bir yapıdaysa daha sık, cilt tipiniz hassas ve kuru bir yapıdaysa daha nadir peeling işlemi uygulamanız faydalı olacaktır.
Yağlı cilt tipi peeling işlemini tolere edebildiği için bu cilt yapısında olanlar için sık sık peeling uygulaması yapabilirler. Haftanın neredeyse 5 günü peeling yapmak yağlı cilt tiplerinin ihtiyacını karşılar. Yağlı ciltler de peeling işleminden sonra nemlendirici kullanmalıdır. Normal ciltler içinse haftada iki üç kez peeling yapılması yeterli olacaktır. Kuru cilde sahip olanlar ise peeling yapma sıklığını da cilt hassasiyete göre belirlemeli ve en fazla haftada bir ya da iki kere peeling yapmalıdırlar. Eğer cildiniz özellikle fiziksel peelinge tepki veren bir yapıdaysa kullanacağınız ürünlerde cilt bariyerini zedelemeden de peeling yapabilirsiniz. Garnier’ın AHA+BHA Kömür Cilt Kusurları Karşıtı Serum’u cilde peeling efekti sağlarak bir cildi ölü deriden arındırır. Canlılığını yitirmiş cildi onararak ciltteki ince çizgileri, kırışıklıkları azaltıp, cildi canlı ve parlak görünümüne kavuşturur. Garnier peeling ürününü düzenli kullanarak cildinizi kusursuzlukla buluşturabilirsiniz.

 

 

 

Peeling Kimlere Yapılır?

Cildinin artık eskisi kadar ışıldamadığın düşünen, güneş ışınlarının ve kalıtsal etkilerin neden olduğu lekeleri gidermek isteyen, sivilce siyah nokta gibi cilt problemleri yaşaya kişilere peeling yapılır. Peeling işlemi vücudun değişik bölgelerine uygulanabilen bir işlem olduğu için işlemi uygulayacak kişinin ihtiyacına göre değişiklik gösterir. Yüz peeling, dudak peeling, , el peeling gibi bölgesel peelingler ihtiyaca yönelik bölgesel peeling uygulamalarıdır.

 

 

 

Peeling Fiyatları

Kendi cilt tipinize ve cildinizin ihtiyacına en uygun peeling yöntemini seçtikten sonra en iyi peeling markasını bulmak bir tık uzağınızda! En iyi peeling ürünlerini Watsons’ta bulmak mümkün. Onlarca ürünü ve ürün içeriklerini inceleyerek, kullanıcıların yorumlarından deneyimlerini görebilir ve alacağınız ürüne karar verebilirsiniz.

 

 

Mağazada Bul

Lokasyonum
Telefon Numarası *
Bir kod girin. *
Bir kod girin. *
Üye ol butonuna tıkladığında kayıt sözleşmesini kabul etmiş olacaksın.